Водещ британски прогнозист казва, че има значително повишен риск от метеорологичния феномен,

...
Водещ британски прогнозист казва, че има значително повишен риск от метеорологичния феномен,
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Звярът от Изтока се завръща със здрав студ и сняг

Водещ английски прогнозист споделя, че има  " доста нараснал риск "  от метеорологичния феномен, който аргументи завръщането на " Звяра от Изтока " през 2018 година в Обединеното кралство през Новата година.

Въпреки името, неочакваното стратосферно стопляне (SSW) предизвиква внезапно рухване на температурите в Обединеното кралство и може да докара до широко публикуван сняг.

Той разказва по кое време измененията в полярния ураган карат студения въздух да се втурва надолу, въздействайки на струйния поток и евентуално създавайки блокиращ модел, който може да задържи снега и студа заключени на място за нескончаем интервал от време, прецизират синоптиците от Meteo Balkans ( " Метео Балканс " ).

Прогнозистът на Exacta Weather, Джеймс Мадън смята, че това бихме могли да забележим през януари. Той сподели тази седмица:  " Наскоро имаше някои много положителни до мощни знаци за огромен SSW, който ще се случи през първата половина/началото на януари, и в случай че нещата си дойдат на мястото, както се чака по-късно, доста елементи от Обединеното кралство може изцяло да чака да се окаже във фризера и да бъде непрестанно осеян със снежни феномени и някои тежки студове за нескончаем интервал от края на януари и през февруари, в това число доста по-меките елементи на юг от страната ".

Имахме събитие на SSW по-рано тази година, което донесе  " малко усет на сняг и мраз предишния март ", според Мадън, само че прогнозистът споделя, че това е било  " прекомерно малко, прекомерно късно ". Този път може да не е по този начин.

Мадън продължи:  " Това е малко по-различно, защото е доста ранно и евентуално огромно спиране на полярния ураган, което би трябвало да ни види като бенефициенти на някои обилни студове и сняг този път ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР